Mbledhja e Bordit te Kolegjit Riinvest

Bursat Sunbeam

• Shpallet thirrja e dyte per bursat SUNBEAM

Data e fundit për aplikim: 5 Shkurt 2016, 11:00 a.m. CET

Webfaqja: http://www.sunbeam.univpm.it/EN/home… See More

Gjeneral Lejtenant Rrahman Rama në Riinvest

Gjeneral Lejtenant Rrahman Rama- komandant i Forces se Sigurise se Kosoves mbajti sot ne Kolegjin Riinvest ligjeraten me temen: “Transformimi i FSK-se dhe rrugetimi drejt NATO-s”.
Gjate ligjerates se tij, z.Rama nen prezencen e stafit dhe studenteve mbajti nje prezentim informativ ne lidhje me Forcen e Sigurise se Kosoves, themelimin, funksionimin, hierarkine e saj dhe sfidat e FSK-se per te ardhmen.
Prezentimi zgjoi kurreshtjen e studenteve ku Komandantit te FSK-se iu drejtuan nje sere pyetjesh, komentesh e diskutimesh me ç’rast bashkerisht u konkludua qe njeri nder faktoret me te rendesishem eshte kapitali human – menaxhimi i resurseve njerezore.
Prezentimi u permbyll me falenderimet dhe vleresimet nga menaxhmenti i Riinvestit dhe Keshilli Akademik me ç’rast FSK-se iu dhuruan dhjetera libra nga fusha e ekonomise-botues i te cilave eshte Riinvesti.
‪#‎FSK‬ ‪#‎NATO‬ ‪#‎Kosovo‬

END OF THE YEAR PARTY — at Zanzi Jazz Bar.

Marreveshja a bashkëpunimit mes Kolegjit Riinvest dhe International Business College of Mitrovica

Ne kuader te implementimit te marreveshjes se bashkepunimit mes Kolegjit Riinvest dhe International Business College of Mitrovica kete jave Riinvesti ka pranuar donacion- nje fond prej 100 librave te fushes se ekonomise, biznesit dhe teknologjise informative.
Me rastin e nenshkrimit te donacionit ne nje takim zyrtar perfaqesuesit e studenteve te te dyja institucioneve diskutuan mundesite e bashkepunimit te metutjeshem ne lidhje me aktivitetet e perbashketa studentore.
‪#‎Thankful‬ ‪#‎IBCM‬ ‪#‎Partnerships‬ ‪#‎Donation‬
16.12. 2015 Mitrovice

Z. Andrew Russel, përfaqësues resident i UNDP-së në Riinvest

Individët janë të rëndësishëm në shtyerjen e agjendës për zhvillim të qëndrueshëm. Ata mund të jenë lider të bizneseve, të OJQ-ve, të qeverisë dhe të institucioneve arsimore. Veprimet dhe zgjidhjet e tyre ndikojnë në familjet, në bizneset dhe në shoqëri në përgjithësi.
Z. Andrew Russel, përfaqësues resident i UNDP-së në Kosovë ka bërë një prezantim të Qëllimeve Globale të Zhvillimit të Qëndrueshëm me thekse se si UNDP e promovon këtë agjendë. Studentët dhe stafi patën mundësi të shkëmbejnë ide. Një përfundim u nxorr nga diskutimi. Të gjitha qëllimet janë të lidhura me njëra tjetrën, dhe përmirësimi në njërën fushë duhet të arrijë balans midis tre shtyllave kryesore të zhvillimit të qëndrueshëm: Ekonomisë, Shoqërisë dhe Mjedisit.
Individuals are important in pushing the sustainability agenda.They may be business leaders, NGO leaders, government leaders and educators. Their actions and choices may influence families, businesses and the wider community.
Mr. Andrew Russell has delivered a presentation at Riinvest College about the global Sustainable Development Goals with highlights on how UNDP promotes that agenda in Kosovo. Students and staff had the opportunity to exchange ideas with further possibilities to reflect in the future. One joint conlusion came out of the discussion. All goals are linked with each other, and improvement in one goal should reach a balance in thre main sustainability pillars: Economy, Society and Environment.

Mbrojtja e temës së diplomës në nivelin Master në Ekonomi

Mbrojtja e temës së diplomës në nivelin Master në Ekonomi
Tema : Menaxhimi i burimeve njerëzore në bankat komerciale në Kosovë
Rast Studimi: NLB Prishtina
Kandidatja: Merita Gashi
Ky punim kishte si për qëllim që të shoh se si në praktikën e përditshme të institucioneve bankare trajtohen burimet njerëzore.
Pasi që është folur për zhvillimin e sistemit bankar në Kosovë në përgjithësi, e në veçanti të bankës që ishte objekt studimi, është elaboruar në mënyrë të thukt trajtimi i burimeve njerëzore në këtë institucion përmes pyetësorit, të cilit i është bërë analizë e veçantëpër çdo pyetje që i është parashtruar Departamentit të Burimeve Njerëzore në bankë.

Erasmus + Mobility Institutional Agreement

Riinvest students are invited to apply for outgoing 5 months mobility at the Middle East Technical University (METU) in Ankara, Turkey for the upcoming spring semester (Spring 2016) within the Erasmus + Mobility Institutional Agreement. For this round 5 students will be nominated directly from Riinvest. After nominations, students will have to apply online to METU until Dec 15th, 2015.
For the nomination procedure, students are request to apply until 9 of December 2015 with the statement of purpose to the International Office Assistant: Kreshnik Mahmutxhiku, ground floor or via email: kreshnik.mahmutxhiku@riinvest.net.
Nominated students should have a minimum English proficiency level of B1. For this purpose Riinvest organizes online testing to determine the level of English using the Oxford Placement Test. The Placement test will be organized on the 9th of December 2015 at 4 PM. Other documents issued by the College can be requested at the administration. Students should have fees paid in full as per their contract with the university.
To plan their mobility students are advised to check METU Fact Sheet and “Erasmus+ ICM Quick Reference Guide”. Students should select courses they propose to enroll in agreement with the head of programme who will sign the Learning Agreement.
Should students have further questions, please do not hesitate to contact the Erasmus + Mobility Coordinator Bardha Qirezi at bardha.qirezi@riinvest.net
Required Documents:
Undergraduate Students
– English proficiency document
– Transcript of records
– Statement of purpose
– Copy of passport / national ID card
– Home university confirmation letter (provided by the College)
Graduate
– English proficiency document
– Transcript of records
– 1 letter of reference
– Research proposal
– Copy of passport / national ID card
– Home university confirmation letter (provided by the College)

Shenida Billali në Riinvest

Shenida Billali , Prishtinase, artiste, skenariste, regjisore dhe gazetare e njohur qe jeton dhe punon në Zagreb të Kroacisë; Presidente KFSHK Mbretëresha Teuta, kryeredaktor i revistës dygjuhëshe Iliria. Ka kryer Akademinë e Teatrit Filmit dhe studimet master ne universitetin e Zagrebit. Ka zhvilluar karrierë në RTP dhe në TV në Zagreb. Ndër filmat e saj duhet përmendur “Momentet e lumturisë”, “Ellipse “në filmat e ‘ Alfred Joseph Hitchcock, reportazhet e shumta , e mbetet i njohur përherë reportazhi plasuar gjithandej për Grevën e Minatorëve të Trepçës 1989 si dhe helmimet e nxënësve te shkollave te mesme 1990. Tash është kryeredaktore dhe gazetare e revistës “ ILIRIA” që botohet në shqip dhe kroatisht. Ka realizuar një mori projektesh multikulturale, rreth 300 dokumentarë, dy filma me metrazh të gjatë dhe ka luajtur një seri prej 10 episodeve me artist ma të njohur të Kroacisë. Është dekoruar me Çmime LIFE- SHBA, per filmin “Femrat e dhunuara” pastaj edhe për “Muri i dhimbjes “1996/7 – filmi për të zhdukurit në Festalin e Canness. Bashkëpunon me Televizionin ÖRF 1 dhe ORF 2 (Österreich Fernsehen – TV austriak) Life-USA. Në krijimtarinë e saj është marrë edhe me tema te nxehta politike sidmos lidhur me Kosovën.
Dje ishte me studentët dhe mësimdhënësit e Riinvest-it, në një bisede te hapur për rrugën jetësore, aktivitet e tashme dhe relacionet Kosove – Kroaci. Si e sheh ajo sot Prishtinen?

Master në Menaxhment për Vitin Akademik 2015/2016

Ceremonia e pritjes së studentëve të rinjë në Master në Menaxhment për Vitin Akademik 2015/2016

Takimi mireseardhes për Vitin Akademik 2015/2016

Te merkuren u mbajt takimi mireseardhes i Riinvestit.
Profesor Muhamet Mustafa- Kryetar i Keshillit Akademik mbajti nje fjalim mireseardhes dhe prezentoi per studentet e rinje historikun e themelimit te Riinvestit, misionin dhe vizionin e tij.
Profesor Mustafa, gjate fjalimit te tij prezentoi traditen, vlerat, objektivat afatmesme dhe strategjine si dhe veçantite e secilit program studimor dhe perparesine e te qenurit i diplomuar i Riinvestit duke ju uruar studenteve dhe stafit qe edhe ne te ardhmen te kemi arritje te perbashketa dhe suksese te metutjeshme.
Ne kete event u be edhe shpallja e çmimeve per punimet me te mira te semestrit dimeror per vitin akademik 2015/2016.
Shpalljen e punimeve me te mira e beri znj.Bardha Qirezi- Drejtoreshe per Planikifim Akademik dhe Partneritete duke prezentuar shkurtimisht temat e punimeve per te cilat u ndane certifikatat dhe nga nje tablete si dhurate per studentet.
Nderkaq, Drejtori Ekzekutiv z.Bardhyl Meta, permes nje fjalimi frymezues foli mbi kulturen organizative te Riinvestit, jeten sociale te studenteve si dhe angazhimin e menaxhmentit te Riinvestit dhe gatishmerine per mbeshtetje te iniciativave te Unionit Studentor te Riinvestit dhe klubeve te studenteve te fushave te ndryshme.
Eventi u permbyll me nje koktej rasti i shoqeruar me muzike.

Kolegji Riinvest synon Cilësinë

Një artikull i përzgjedhur shkencor i Universitetit të Richmond-it nga shumë të tjerë që tregon ndikimin e madhësisë së klasave në mësimnxënie.
Kolegjet tona po rriten vazhdimisht, pa analizuar ndikimin e klasave të stërngarkuara me studentë në zhvillimin normal të procesit mësimorë.
Analizat e kryera zbulojnë se madhësia e klasës dhe ngarkesa e studentit janë faktorët më të rëndësishëm që ndikojnë cilësinë e mësimnxënies. Klasat e mëdha dhe ngarkesat e mëdha të studentëve janë të ndërlidhura me të menduar më të dobët kritik dhe analitik, prezantime më të paqarta në klasë, dhe mundësi më të vogla të mësimdhënësit për të stimuluar interesimin e studentit. Zvogëlimi i madhësisë së klasave dhe numrit të studentëve në klasë sjell deri te përmirësimet substanciale në mësimnxënie.
Në kolegjin Riinvest grupet e studentëve janë të vogla dhe filtrimi i studentëve është rigoroz. Kjo është forma e vetme e përmirësimit të cilësisë së mësimëdhënies në çdo Kolegj që synon cilësinë.

Artikulli i plotë në gjuhën angleze:
http://digitalcommons.ilr.cornell.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1145&context=workingpapers