Kolegji Riinvest ri-akreditohet në nivel institucional

Kolegji Riinvest ri-akreditohet në nivel institucional Kemi kënaqësinë të ju njoftojmë që Këshilli Shtetëror i Cilësisë ka shqyrtuar kërkesën e Kolegjit Riinvest për ri-akreditim institucional dhe duke u bazuar në raportin përfundimtarë të ekspertëve ndërkombëtarë të Akreditimit, është vendosur që Kolegji Riinvest të ri-akreditohet për periudhën tre (3) vjeçare. #vlerë  

Kolegji Riinvest ri-akreditohet në nivel institucional2023-04-07T08:44:44+00:00

Studentët e Kolegjit Riinvest vazhdojnë të shfrytëzojnë mundësinë e shkëmbimit semestral në universitetet partnere

Studentët e Kolegjit Riinvest vazhdojnë të shfrytëzojnë mundësinë e shkëmbimit semestral në universitetet partnere. Liza Hyseni, studente në programin Menaxhim Biznesi ka përfituar nga mundësia e shkëmbimit semestral në Università Politecnica delle Marche në Ankona të Italisë. “Përvoja ime gjatë studimit të Analizën Ekonomike për Biznes në Kolegjin Riiinvest ka qenë jashtëzakonisht e vlefshme në përgatitjen time për studimet e mëtutjeshme. Kurrikula është krijuar për t'u dhënë studentëve një kuptim gjithëpërfshirës të parimeve ekonomike dhe se si ato zbatohen në situatat e biznesit në botën reale. Të qenit në vitin e tretë të studimeve më ka lejuar të mësoj më shumë [...]

Studentët e Kolegjit Riinvest vazhdojnë të shfrytëzojnë mundësinë e shkëmbimit semestral në universitetet partnere2023-04-04T13:41:55+00:00

Mbahet Konferenca Studentore 2023 në Kolegjin Riinvest

Mbahet Konferenca Studentore 2023 në Kolegjin Riinvest Ditën e hënë në Kolegjin Riinvest është zhvilluar Konferenca Studentore 2023, ku studentët e vitit të tretë të programit Shkenca Kompjuterike, Inxhinieri Softuerike kanë prezantuar projektet e tyre aplikative të zhvilluara gjatë studimeve. Studentët kanë pasur rastin që këto projekte t’i prezantojnë para profesorëve dhe kompanive me të cilat Kolegji Riinvest ka bashkëpunim, të cilat kompani kanë treguar edhe interesim për zhvillimin e mëtutjeshëm të disa prej projekteve. Falënderojmë shumë profesorin Astrit Desku dhe asistentin Ardenis Idrizi për mentorimin e punës së studentëve dhe organizimin e kësaj konference. Faleminderit dhe përkrahësve të këtij organizimi [...]

Mbahet Konferenca Studentore 2023 në Kolegjin Riinvest2023-03-15T09:56:43+00:00

Diskutim i veçantë, me folës mysafir z. Wilhelm Patzner, MBA, Drejtor Ekzekutiv i kompanisë së njohur multinacionale me qendër në Austri, EXPRESS-Sped Rail & Logistics GmbH

Në lëndën “Biznesi Ndërkombëtar” të ligjëruar nga Dr. Fisnik Reçica, u mbajt diskutim i veçantë, me folës mysafir z. Wilhelm Patzner, MBA, Drejtor Ekzekutiv i kompanisë së njohur multinacionale me qendër në Austri, EXPRESS-Sped Rail & Logistics GmbH. Z. Patzner ndau me studentët njohuritë dhe përvojat e tij të jashtëzakonshme në menaxhim të biznesit ndërkombëtar, me theks në faktorët që ndikojnë suksesin në tregje ndërkombëtare, përfshirë ndikimin e konsumatorëve, kulturës, politikave që influencojnë biznesin ndërkombëtar, zhvillimin e resurseve njerëzore në tregje të jashtme, mënyrat e financimit, etj.

Diskutim i veçantë, me folës mysafir z. Wilhelm Patzner, MBA, Drejtor Ekzekutiv i kompanisë së njohur multinacionale me qendër në Austri, EXPRESS-Sped Rail & Logistics GmbH2023-03-15T09:52:21+00:00

Aktivitetet në kuadër të muajit të Sigurisë Kibernetike në Kolegjin Riinvest Gjatë javës së kaluar në kuadër të muajit të Sigurisë Kibernetike, në Kolegjin Riinvest janë mbajtur disa ligjërata tematike: Sulmet Distributed Denial of Services (DDoS) me Dardan Behluli - Ekspert i Sigurisë Kibernetike në IPKO. Si i menaxhojnë kompanitë e mëdha testimet e tyre të sigurisë kibernetike? me Lis Tahirbegolli, Analist i Sigurisë Kibernetike Cyber Hygiene me Erblind Morina, i cili është një bashkëpunëtor i Chevening dhe bashkëthemelues i Sense Cyber Research Center Falënderojmë të gjithë ligjëruesit dhe të gjithë pjesëmarrësit për angazhimin dhe pjesëmarrjen e tyre në këto ligjërata [...]

2023-03-15T09:58:10+00:00

Cyber Security Month në Kolegjin Riinvest

Ligjërata e radhës zgjon interes të madh tek bizneset e sotme dhe operimi në një mjedis të sigurt i tyre! Jemi te lumtur që kësaj here do të kemi mysafir ligjërues një student të diplomuar nga Kolegji Riinvest i cili sot po punon me shumë kompani të mëdha si “Analist I Sigurisë Kibernetike”, ai është Lis Tahirbegolli, me temën: Si i menaxhojnë kompanitë e mëdha testimet e tyre të sigurisë kibernetike? “Në këtë prezantim Lisi do të na sjellë informata të detajuara për skenimet automatike që bëjnë kompanitë e mëdha për të detektuar dobësitë që mund të kenë nëpër sistemet e [...]

Cyber Security Month në Kolegjin Riinvest2023-03-15T10:01:54+00:00

Cyber Security Month në Kolegjin Riinvest

Në kuadër të muajit për Siguri Kibernetike (Cyber Security Month), Kolegji Riinvest ka organizuar disa ligjërata tematike, me qëllim të vetëdijesimit të individëve për mbrojtje në internet pasi kërcënimet ndaj teknologjisë dhe të dhënave konfidenciale janë duke u bërë çdo herë e më të zakonshme. Ligjërata e parë e cila do mbahet në kuadër të këtij muaji është ajo me Dardan Behluli – Ekspert i Sigurisë Kibernetike në Kompaninë IPKO, i cili do trajtojë sulmet Distributed Denial of Services (DDoS). Në këtë ligjëratë do jenë të pranishëm edhe ekipi i ICT-së së IPKO-s me të cilët Kolegji Riinvest ndanë një bashkëpunim [...]

Cyber Security Month në Kolegjin Riinvest2023-03-15T10:02:18+00:00

Mbahet simpoziumi i radhës me studentët të cilët janë duke punuar në temat e nivelit master.

Mbahet simpoziumi i radhës me studentët të cilët janë duke punuar në temat e nivelit master. Në këtë simpozium u prezantua puna e studentëve në pjesë të ndryshme të hulumtimit. Qëllimi i këtyre simpoziumeve është që stafi ynë profesional të i mbështes studentët tanë në rrugëtimin e fundit të nivelit master - temën e diplomës.

Mbahet simpoziumi i radhës me studentët të cilët janë duke punuar në temat e nivelit master.2023-03-14T12:49:18+00:00

Profesori Bunjamin Memishi do të prezentojë në ADBIS 2022

Punim shkencor nga Profesori Bunjamin Memishi, i cili është i angazhuar në Kolegjin Riinvest do të prezentohet në konferencën ADBIS 2022, konferencë kjo e cila ofron një platformë ndërkombëtare për prezantimin e kërkimit mbi teorinë e bazës së të dhënave, zhvillimin e teknologjive të avancuara të DBMS dhe zgjidhjeve për inxhinierinë dhe analitikën e të dhënave dhe aplikimet e tyre të avancuara. Punimi “Blink: Lightweight Sample Runs for Cost Optimization of Big Data Applications” prezanton një kornizë autonome të bazuar në “marrje të mostrave”, e cila parashikon madhësitë e grupeve të të dhënave të ruajtura në memorie dhe zgjedh madhësinë optimale [...]

Profesori Bunjamin Memishi do të prezentojë në ADBIS 20222023-03-14T12:34:49+00:00

Dita informuese për programet e London School of Economics të ofruara ekskluzivisht nga Kolegji Riinvest

Sot është mbajtur dita informuese për programet e London School of Economics të ofruara ekskluzivisht nga Kolegji Riinvest. Në këto takime stafi menaxhues dhe akademik njoftuan të interesuarit për programet dhe mundësitë e ofruara nga këto programe. Falënderojmë Prof. Visar Vokrri dhe Prof. Fitim Mulolli për pjesëmarrjen në takim. KONTAKTONI: 038-224-322 #riinvestcollege #riinvestinternational #londonschoolofeconomics #universityoflondon #applynow #studywithus #datascience #economics #politics

Dita informuese për programet e London School of Economics të ofruara ekskluzivisht nga Kolegji Riinvest2023-03-14T12:32:36+00:00
Go to Top