Mbahet workshopi me temën “IoT in Supply Chain via patented trackers & beacons with an innovative, insightful and proprietary software platform”

Në kuadër të iniciativës Bridge, në Kolegjin Riinvest është mbajtur workshopi me temën "IoT in Supply Chain via patented trackers & beacons with an innovative, insightful and proprietary software platform". Ligjërues në këtë workshop ishte z. Astrit Leti - Drejtor i operacioneve të kompanisë Tive në Kosovë i cili para studentëve ka paraqitur produktet tejet inovative të kësaj kompanie. STIKK - Kosovo ICT Association Astrit Leti #Bridge #Vlerë

Mbahet workshopi me temën “IoT in Supply Chain via patented trackers & beacons with an innovative, insightful and proprietary software platform”2023-03-15T09:57:21+00:00

Mbahet workshopi “The video game industry and VR Technology” nga kompania LinkPlus në Kolegjin Riinvest

Mbahet workshopi “The video game industry and VR Technology” nga kompania LinkPlus në Kolegjin Riinvest. Ky workshop është mbajtur në kuadër të iniciativës “Bridge” nga STIKK - Kosovo ICT Association “Bridge” është një mënyrë bashkëpunimi midis institucioneve të arsimit të lartë ose profesional, me kompani anëtare të STIKK me qëllim shkëmbimin e informatave mbi kërkesat e tregut të punës. Iniciativa “Bridge” zhvillohet në formën e një “workshop” në të cilin përfaqësues të kompanive tregojnë për një teknologji / produkt të caktuar ose gjendjen e tregut të TIK nga e cila mund të përfitojnë studentët. Në vazhdimësi Kolegji Riinvest do jetë mirëpritëse [...]

Mbahet workshopi “The video game industry and VR Technology” nga kompania LinkPlus në Kolegjin Riinvest2023-03-15T09:51:46+00:00

Studentët dhe stafi i Kolegjit Riinvest kanë marrë pjesë në punëtorinë “Zgjidhjet e Microsoftit nga KREN për Edukim”

Studentët dhe stafi i Kolegjit Riinvest kanë marrë pjesë në punëtorinë “Zgjidhjet e Microsoftit nga KREN për Edukim”. Ngjarja u organizua nga KREN Kosova që është e vendosur në ITP, me mbështetjen e Aksionit #Digital4Business të #DigitalTransformationCenter të ITP-së. Tema që kanë të bëjnë me Azure Active Directory, Intune for Education, Azure Cloud, Office 365 u shtjelluan para studentëve dhe profesorëve si dhe përfaqësuesve nga institucionet publike dhe sektori privat.

Studentët dhe stafi i Kolegjit Riinvest kanë marrë pjesë në punëtorinë “Zgjidhjet e Microsoftit nga KREN për Edukim”2023-03-15T09:54:19+00:00

Rita Zhubi merr pjesë në Akademinë për Politika Publike dhe Sociale të organizuar nga Instituti Musine Kokalari

Studentja Rita Zhubi nga programi BSc. Economics and Politics i University of London / London School of Economics të cilin e ofron Kolegji Riinvest si qendër e validuar mësimi, gjatë javës së kaluar ka marrë pjesë në Akademinë për Politika Publike dhe Sociale të organizuar nga Instituti Musine Kokalari. Kjo akademi fokusohet në diskutimin e çështjeve si nacionalizmi, ideologjitë politike, politikat mjedisore dhe të drejtat e njeriut. Rita shprehet se ka qenë kënaqësi pjesëmarrja dhe diskutimi i këtyre çështjeve me profesionistë dhe të rinj të profileve të ndryshme. Rita gjithashtu mori pjesë në konferencën "Truths that are denied" të organizuar në [...]

Rita Zhubi merr pjesë në Akademinë për Politika Publike dhe Sociale të organizuar nga Instituti Musine Kokalari2023-03-15T09:54:29+00:00

Sefer Bytyçi prezanton në American Heart Associations (AHA 2022) në USA, Chicago, Illinois

Sefer Bytyçi prezanton në American Heart Associations (AHA 2022) në USA, Chicago, Illinois Ai në këtë konferencë ka prezantuar punimin “Percutaneous Coronary Intervention is Not Superior to Optimal Medical Treatment in Impacting Clinical Events in Stable CAD: A Systematic Review and Meta-Analysis” në kuadër të së cilit ka pasur rolin e “Data Scientist”. Në linkun në vijim mund të gjeni dhe abstraktin e këtij punimi: https://www.abstractsonline.com/pp8/... Seferi është MSc. kandidat i Kolegjit Riinvest në “Shkenca e të dhënave dhe Analiza e Biznesit” dhe me sukseset e tij akademike dhe profesionale na bën krenarë çdo herë! #vlerë

Sefer Bytyçi prezanton në American Heart Associations (AHA 2022) në USA, Chicago, Illinois2023-03-15T09:57:59+00:00

Aktivitetet në kuadër të muajit të Sigurisë Kibernetike në Kolegjin Riinvest Gjatë javës së kaluar në kuadër të muajit të Sigurisë Kibernetike, në Kolegjin Riinvest janë mbajtur disa ligjërata tematike: Sulmet Distributed Denial of Services (DDoS) me Dardan Behluli - Ekspert i Sigurisë Kibernetike në IPKO. Si i menaxhojnë kompanitë e mëdha testimet e tyre të sigurisë kibernetike? me Lis Tahirbegolli, Analist i Sigurisë Kibernetike Cyber Hygiene me Erblind Morina, i cili është një bashkëpunëtor i Chevening dhe bashkëthemelues i Sense Cyber Research Center Falënderojmë të gjithë ligjëruesit dhe të gjithë pjesëmarrësit për angazhimin dhe pjesëmarrjen e tyre në këto ligjërata [...]

2023-03-15T09:58:10+00:00

Me datën 04 Nëntor 2022 nga ora 16:00 Kolegji Riinvest në bashkëpunim me Bankën BPB organizon sesionin informues rreth programit “BPB Junior”

Me datën 04 Nëntor 2022 nga ora 16:00 Kolegji Riinvest në bashkëpunim me Bankën BPB organizon sesionin informues rreth programit "BPB Junior". Programi ofron mundësi të angazhimit të të rinjëve në trajnim dhe përgatitje profesionale nga stafi i bankës të specializuar në fusha të ndryshme të industrisë, për periudhë 3-4 muaj. Ky program do të zhvillohet në BPB HR Academy në Prishtinë, një mjedis inovativ i cili to të mbështes zhvillimin e studentëve me hulumtimet, teoritë dhe praktikat më të fundit. Gjatë gjithë kohës në program, studentët do të kalojnë në një seri të moduleve të trajnimit, të cilat përqendrohen në [...]

Me datën 04 Nëntor 2022 nga ora 16:00 Kolegji Riinvest në bashkëpunim me Bankën BPB organizon sesionin informues rreth programit “BPB Junior”2023-03-15T09:58:22+00:00

Cyber Security Month në Kolegjin Riinvest

Ligjërata e radhës zgjon interes të madh tek bizneset e sotme dhe operimi në një mjedis të sigurt i tyre! Jemi te lumtur që kësaj here do të kemi mysafir ligjërues një student të diplomuar nga Kolegji Riinvest i cili sot po punon me shumë kompani të mëdha si “Analist I Sigurisë Kibernetike”, ai është Lis Tahirbegolli, me temën: Si i menaxhojnë kompanitë e mëdha testimet e tyre të sigurisë kibernetike? “Në këtë prezantim Lisi do të na sjellë informata të detajuara për skenimet automatike që bëjnë kompanitë e mëdha për të detektuar dobësitë që mund të kenë nëpër sistemet e [...]

Cyber Security Month në Kolegjin Riinvest2023-03-15T10:01:54+00:00

Cyber Security Month në Kolegjin Riinvest

Në kuadër të muajit për Siguri Kibernetike (Cyber Security Month), Kolegji Riinvest ka organizuar disa ligjërata tematike, me qëllim të vetëdijesimit të individëve për mbrojtje në internet pasi kërcënimet ndaj teknologjisë dhe të dhënave konfidenciale janë duke u bërë çdo herë e më të zakonshme. Ligjërata e parë e cila do mbahet në kuadër të këtij muaji është ajo me Dardan Behluli – Ekspert i Sigurisë Kibernetike në Kompaninë IPKO, i cili do trajtojë sulmet Distributed Denial of Services (DDoS). Në këtë ligjëratë do jenë të pranishëm edhe ekipi i ICT-së së IPKO-s me të cilët Kolegji Riinvest ndanë një bashkëpunim [...]

Cyber Security Month në Kolegjin Riinvest2023-03-15T10:02:18+00:00

Sumeja Fejza, praktikante në departamentin e Burimeve Njerëzore në Raiffeisen Bank

Sumeja Fejza, praktikante në departamentin e Burimeve Njerëzore (People, Culture and Learning) në Raiffeisen Bank Sumeja është studente në programin Menaxhim Biznesi në Kolegjin Riinvest dhe aktualisht është e angazhuar si praktikante në departamentin e Burimeve Njerëzore (People, Culture and Learning) në Raiffeisen Bank. Sumeja ndër tjerash potencon që është duke kaluar shumë mirë në punën aktuale dhe me sigurinë më të plotë pohon që studentët e Kolegjit Riinvest janë duke shkëlqyer kudo që janë prezent! Përkushtimi dhe angazhimi i Sumejës gjatë studimeve ka bërë që ajo të jetë edhe bursiste në Kolegjin Riinvest për tri vite radhazi. Suksese Sumeja! #vlerë

Sumeja Fejza, praktikante në departamentin e Burimeve Njerëzore në Raiffeisen Bank2023-03-15T10:02:29+00:00
Go to Top